Mainos
Mainos

Kuuskoski: Vanhemmilla vastuu lasten kotiintuloajoista

Vanhemmat eivät voi siirtää perusvelvollisuuksiaan julkiselle vallalle, toteaa Mannerheimin lastensuojeluliiton pääsihteeri Eeva Kuuskoski.

Vanhempien on määriteltävä lastensa kotiintuloajat eikä jätettävä sitä kuntien tehtäväksi, sanoo Mannerheimin lastensuojeluliiton pääsihteeri Eeva Kuuskoski.

Liiton paikallisyhdistyksen 80-vuotisjuhlassa Kuusamossa puhunut Kuuskoski viittasi kannanotollaan joissakin kunnissa annettuihin suosituksiin nuorten kotiintuloajoista. MLL ei tuomitse näitä suosituksia mutta muistuttaa, että vanhemmat eivät voi siirtää perusvelvollisuuksiaan julkiselle vallalle.

- Kotiintuloaikasuosituksissa on taustalla kansalaisten ja päättäjien huoli siitä, ettei lapsille aseteta perusturvallisuutta luovia rajoja. Huoli on merkki siitä, ettei yhteisvastuun ajatus ei ole kuollut, Kuuskoski sanoi.

Kuuskosken mukaan suositukset ovat merkki myös siitä, että liian monilta vanhemmilta ovat voimat tai taidot loppuneet arjen paineissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme