Mainos
Mainos

Kuva: Keskeltä Helsinkiä löytyi mysteerilisko – Korkeasaari selvitti "henkilöllisyyden"

Korkeasaaren eläintenhoitoyksikön kuraattori Ville Vepsäläisen mukaan Helsingin Kampin kauppakeskuksesta eilen löytynyt lisko on muurilisko eli podarcis muralis.

– Kyseinen sisilisko on yleinen Etelä-Euroopassa. Se muistuttaa suomalaista sisiliskoa. Liskon väritys vaihtelee. Löytölisko on nyt villieläin sairaalan terraariossa. Sille on annettu ruuaksi pieniä sirkkoja ja torakoita.

Muurilisko voi kasvaa jopa 20 senttimetrin pituiseksi.

Outo lisko löydettiin eilen ruokakaupasta, jonka henkilökunta otti liskon kiinni. Paikalle hälytetty pelastuslaitoksen yksikkö vei liskon Kampista Korkeasaareen.

– On mahdollista, että lisko on tullut kauppakeskukseen rahdin mukana, mutta selvitämme parhaillaan myös sitä mahdollisuutta, onko jonkun harrastajan lemmikki karannut. Joskus harrastajat hylkäävät myös lemmikkejään.

Vepsäläisen mukaan lisko palautetaan omistajalle, mutta ellei omistajaa löydy niin on mahdollista, että lisko tulee näytteille Korkeasaaressa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme