Mainos
Mainos

Kuva: Rosvot seis! 9-viikkoiset söpöläiset Enno ja Eero aloittavat poliisikoulun

Poliisikoiralaitoksella alkaa huomenna partiokoiranohjaajan peruskurssi.

Poliisi on julkaissut Twitterissään kuvia karvaisemmista koulun aloittavista.

– Oppilaina ovat muun muassa veljekset Enno ja Eero, yhdeksän viikkoa, Sisä-Suomen poliisilaitokselta, twiittaa Poliisikoiralaitosta johtava ylikomisario Pekka Kokkonen.

Partionohjaajan peruskurssi kestää 2,5 vuotta ja vuosittain koulutetaan noin 15 uutta ohjaajaa. Erityisvaatimuksia tavallisten poliisin ominaisuuksien lisäksi ovat poliisiammattikorkeakoulun mukaan esimerkiksi vastuuntunto, rauhallisuus ja leikkimielisyys.

Koiranohjaajalta edellytetään myös pitkäaikaista sitoutumista tehtäväänsä, sillä koiranohjaaja pysyy tehtävässään yleensä koiran eläkeikään asti. Poliisikoirat jäävät eläkkeelle 10-vuotiaina ja viettävät myös eläkepäivänsä tavallisimmin ohjaajiensa perheissä.

Poliisiammattikorkeakouluun kuuluva poliisikoiralaitos kouluttaa kaikki Suomen poliisikoiranohjaajat. Se myös hankkii koirat poliisin käyttöön.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme