Mainos
Mainos

Kuva: Superharvinainen oranssi sammakko Korkeasaareen

Äärimmäisen uhanalainen kultamantella-sammakko on saapunu Helsingin Korkeasaaren eläintarhaan. Korkeasaari ja Suomen luonnonsuojeluliitto ovat mukana hankkeessa, joka pyrkii pelastamaan äärimmäisen uhanalaisen eläimen. Pieneen kirkkaanoranssiin sammakkoon pääsee nyt tutustumaan ensimmäistä kertaa Suomessa.

Kultamantella-sammakkoa tavataan vain Torotorofotsyn kosteikkoalueella Itä-Madagaskarissa. 10 000 hehtaarin suuruisen kosteikon suojelutoimet alkoivat Suomen ulkoministeriön rahoituksella tammikuussa 2015. Alue on suojeluhankkeen ansiosta nyt viralliesti suojelun piirissä. Kosteikko on koti myös muille hyvin uhanalaiselle lajille.

Suomen luonnonsuojeluliiton mukaan kosteikko on suurelta osin hävitetty riisipeltojen tieltä. Kosteikon täydellinen häviäminen merkitsisi elinympäristön tuhoutumista monelle lajille.

Korkeasaari ja Suomen luonnonsuojeluliitto ovat mukana hankkeessa, joka pyrkii pelastamaan äärimmäisen uhanalaisen eläimen ja sen elinympäristön.

Naaraista kolme on pulleavatsaisia

Korkeasaareen kultamantellat tulivat Latviasta, jossa niiden kasvatus on eläintenhoitoyksikön projektiasiantuntijan Hanna-Maija Lahtisen onnistunut hyvin.

– Olemme rakentaneet sammakoille minikosteikon, jossa niiden toivotaan lisääntyvän. Naaraista kolme on pulleavatsaisia, joten nuijapäitä saattaa olla tiedossa jo lähiaikoina. Tulevaisuudessa sammakoita voidaan toivottavasti palauttaa takaisin luontoon, kun elinympäristö on turvattu.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme