Mainos
Mainos

Kuvat: Edustajatoverin teko sai Toimi Kankaanniemen mietteliääksi – tässä syy

Eduskuntaan palannut Toimi Kankaanniemi sai tänään näkyvän tuen osoituksen demarikansanedustaja Jukka Gustafssonilta.

Gustafsson kätteli Kankaanniemen eduskunnan täysistunnon alkaessa ja ojensi hänelle valokuvan. Kankaanniemi jäi tutkimaan kuvaa silminnähden ajatuksissaan, mikä pistettiin merkille lehtereiltä.

Pala yhteistä historiaa

Kyseisellä kuvalla on merkitystä molemmalle konkarikansanedustajalle. Se on otettu vuoden 2000 elokuussa, kun edustajakaksikko oli tapaamassa silloista tasavallan presidenttiä Tarja Halosta presidentinlinnassa.

Gustafsson ja Kankaanniemi olivat paikalla edustamassa Ylivelkaantuneiden valtuuskuntaa, joka vetosi Haloseen varattomien kansalaisten armahtamiseksi. Suomessa oli tuolloin noin 200 000 varatonta velallista, joiden tulot eivät riittäneet ulosottomaksuihin. Tilanne oli seurausta 90-luvun lama-ajasta, joka jätti valtavan määrän suomalaisia talousahdinkoon.

Kuva saattoi tuen lisäksi olla Gustafssonin muistutus konkarikollegalle, että nykyisessäkin talouskurimuksessa pitää muistaa päätösten seuraukset tavallisille suomalaisille.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme