Mainos
Mainos

Kuvat ja video: Suomi lumimyräkän kourissa – liikenteessä sudittiin kolareita paksussa sohjossa

Sakea lumisade on huonontanut ajokeliä tänään erityisesti Etelä- ja Keski-Suomessa, ja illan aikana sadealue on yltänyt Kainuuseen asti.

– Lunta on tullut se 20 senttimetriä ja ajokeli on näin ollen ollut erittäin huonoa Etelä- ja Keski-Suomessa, kertoo liikennepäivystäjä Marko Kolattu Tampereen tieliikennekeskuksesta.

Pelti onkin rytissyt ja kolareita on ollut useita kymmeniä eri puolilla maata. Helsingissä työpäivän kotiinpaluuliikenteessä ajaneet luonnehtivat ruuhkia MTV Uutisille "ennenäkemättömiksi". Toisen liikenteessä olleen mukaan tiet olivat lumen takia "kuin perunapeltoa".

Vaikein tilanne on illan aikana ollut Kaakkois-Suomen alueella Kotkan seudulla ja siitä pohjoiseen, jossa lunta on tullut hyvin runsaasti. 

Sadealue liikkuu aamuun mennessä pohjoisemmaksi. Etelässä voi olla luvassa vesisateita ja tihkuja, mikä voi johtaa huonoon ajokeliin myös aamulla.

– Voi tulla sohjoa ja pienemmille teille voi muodostua liukkautta, kun tallatuille lumipinnoille sataa tihkua, Kolattu kertoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme