Mainos
Mainos

Kuvat: Jättimäinen muurahaisparvi valtaa Jennin pihan iltaisin – naapurit saavat olla rauhassa

Haukiputaalla, Oulussa asuva Jenni Leppänen on joutunut loppukesästä ikävän luonnonilmiön armoille. Valtava lentomuurahaisten parvi on vallannut naisen piha-alueen jo useampana päivänä.

Iltapäivän aikoihin ilmestyvä parvi on kuhissut Leppäsen pihan laatoituksella, kuistin kaiteilla ja kukkapenkissä. Lisäksi naisen auto on ollut lentävien muurahaisten hallussa useaan otteeseen.

Leppänen ei tiedä, miksi hänen pihansa on valikoitunut muurahaisten suosikkikohteeksi. Hän on kuitenkin pistänyt merkille, että muurahaiset ovat viehtyneet erityisesti vaaleisiin pintoihin.

Tonttia joka puolelta ympäröivässä metsässä on naisen mukaan useita muurahaispesiä, mutta jostain syystä muurahaiset eivät ole vaivanneet muita lähistöllä asuvia läheskään samassa mittakaavassa.

– Naapurin vaaleassa aurinkovarjossa on ollut muutamia muurahaisia, ei kuitenkaan tuollaista määrää.

Muurahaiset ovat löytäneet tiensä myös Leppäsen asuntoon. Toistaiseksi sisällä on saanut kuitenkin olla suhteellisen rauhassa.

– Ei niitä ole ollut sisällä tietenkään yhtä paljoa. Kymmeniä kuitenkin.

Leppänen kertoo, ettei ole törmännyt vastaavaan ongelmaan koskaan aiemmin.

– Jonkun verran niitä on ollut aiempina vuosina, mutta ei ikinä näin paljon.

Leppäsen muurahaisongelmasta ensimmäisenä kertoi Kaleva.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme