Mainos
Mainos

Kuvat: Nämä äänet hylättiin kuntavaaleissa

Tämän vuoden kuntavaaleissa on jälleen ääniä, jotka on syystä tai toisesta jouduttu hylkäämään. Oikeusministeriön tulospalvelusta ilmenee, että alustavan laskennan perusteella koko maassa hylättiin runsaat 16 000 ääntä. Se on 0,6 prosenttia kaikista annetuista äänistä.

Ohjeiden mukaan äänestyslippuun saa merkitä ainoastaan ehdokkaan numeron. Muut merkinnät aiheuttavat äänen hylkäämisen. Helsingin kaupungin keskusvaalilautakunnan mukaan yleisimmät hylkäyssyyt ovat, että äänestyslippu on tyhjä tai merkintä epäselvä.

Muutama äänestäjä oli ilmeisesti kuvitellut olevansa valitsemassa Yhdysvaltoihin presidenttiä, sillä äänestyslipussa luki: Donald Trump.

Myös Mannerheim ja Kekkonen näyttäisivät olleen suosittuja ehdokkaita hylätyissä äänestyslipuissa.

Joku oli myös äänestänyt The Doors -yhtyeen keulahahmoa Jim Morrisonia. Myös sarjakuvahahmoista Mustanaamio ja Aku Ankka olivat yllättävän suosittuja kuntavaalien äänestyslipuissa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme