Mainos
Mainos

Kuvat: Tuhoisa tulipalo vei Vesalta kaiken – "Perheyhtiön 22 vuoden historia haihtui tuhkana tuuleen"

– 22 vuoden perheyhtiön historia haihtui tuhkana tuuleen.

Näin tiivistää kivijärveläisen CandyWell-makeisyhtiön toimitusjohtaja Vesa Hurme yhtiön tuotantolaitoksen tulipalon tältä aamulta MTV Uutisille.

Kukaan ei loukkaantunut palossa, mutta omaisuusvahingot arvioitiin mittaviksi.

Pelastuslaitos sai hälytyksen hieman ennen puolta seitsemää aamulla. Noin tuhannen neliön kokoinen tehdas oli ilmiliekeissä, kun palokunta pääsi paikalle.

Pelastuslaitoksen mukaan alkuvaiheessa tuli uhkasi läheistä rakennusta, mutta palokunta sai estettyä palon leviämisen. Palon syttymissyy ei ollut vielä keskiviikkona selvillä.

Candywell valmistaa puristustekniikalla erilaisia makeisia. Tunnetuin tuote lienee ruosteiset autot -niminen makeinen.

Palo keskeytti toiminnan

Neljän työntekijän yrityksen toiminta on nyt keskeytynyt, mutta ei haudattu. Uusi Candywell nousee ajallaan jaloilleen. Ensin on keskusteltava vakuutusyhtiöiden kanssa ja etsittävä uutta väliaikaista kiinteistöä sekä laitteistoa toiminnalle.

– Vaikea tarjota töitä työntekijöille, kun ei ole paikkaa työnteolle. Se on erittäin harmillista, mutta mennään päivä kerrallaan.

Hurme arvioi vahingot noin miljoonan euron arvoisiksi.

– Kyllä nämä on erikoislaitteita, ei kovinkaan uusia, niitä on kotimaasta hankalampaa saada. Ulkomailta kyllä varmasti onnistuu.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme