Mainos
Mainos

Kuvat turmapaikalta: Isä ja kaksi lasta loukkaantuneiden joukossa

Ainakin kuusi ihmistä loukkaantui vakavasti, kun monsteriauton rengas irtosi kesken näytöksen ja sinkoutui katsojien joukkoon iltapäivällä Powerparkissa Kauhavalla Etelä-Pohjanmaalla.

– Vakavasti loukkaantuneiden joukossa on isä ja hänen kaksi pientä lastaan, päivystävä palomestari Ossi Laitala kertoo.

Muut vakavasti loukkaantuneista ja yksi lievästi loukkaantunut ovat aikuisia.

Onnettomuus sai alkunsa, kun monsteriauto hyppäsi näytöksessä kuorma-auton yli, kertoo tapahtuman järjestäjä. Hypyn alastulossa auton akseli meni poikki, ja rengas sinkosi odottamattomaan suuntaan.

Rengas osui irtoamisen jälkeen aitaan, siitä tyhjään pakettiautoon ja siitä edelleen katsojien sekaan. Renkaan mukaan lähti osa aidasta. Laitalan mukaan osa loukkaantuneista joutui aluetta reunustaneen aidan murjomaksi.

Kaikki loukkaantuneet olivat onnettomuuden jälkeen tajuissaan.

Vakavimmin loukkaantuneet siirrettiin sairaalahoitoon. Heidät vietiin hoitoon ambulanssilla Seinäjoen keskussairaalaan.

Myöhemmin arvioidaan, täytyykö pahiten loukkaantuneita siirtää Tampereen yliopistolliseen sairaalaan.

Pelastuslaitoksen mukaan onnettomuushetkellä alueen läheisyydessä oli jo valmiiksi pelastuslaitoksen yksikkö ja järjestyksenvalvojia.

Rengas painaa satoja kiloja

Pelastusviranomaisten arvion mukaan törmääminen autoon saattoi estää renkaan suoran osumisen ihmisiin. Suurikokoisessa renkaassa oli mukana myös osa monsteri-auton akselista. Palomestarin arvion mukaan rengas painaa satoja kiloja.

Järjestäjän mukaan turma-auton kuljettajalla on 15 vuoden kokemus. Auto tarkastettiin perusteellisesti ennen esitystä, ja mitään vikaa ei ole löytynyt. Turvaetäisyydet olivat järjestäjän mukaan sääntöjen mukaiset ja esitysalue aidattu.

Hätäkeskus sai onnettomuudesta ilmoituksen ennen puoli viittä iltapäivällä.

Powerparkissa järjestetään tänä viikonloppuna Power Truck Show. Monsteriautonäytös oli osa tapahtumaa.

Tapahtuman järjestäjien mukaan tilaisuudessa oli arvioilta 3 000 katsojaa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme