Mainos
Mainos

Kuvat: Virkavala vannottu – Suomi sai kolme uutta ministeriä

Presidentti Sauli Niinistö on nimittänyt hallituksen uudet ministerit.

Oikeusministerinä aloittaa kokoomuksen Antti Häkkänen, Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministerinä perussuomalaisten Sampo Terho ja maa- ja metsätalousministerinä keskustan Jari Leppä.

 

Oikeusministerin salkku siirtyi kokoomukselle perussuomalaisilta, kun tähän asti sekä työ- että oikeusministerinä ollut Jari Lindström (ps.) luopui toisesta tehtävästään.

Perussuomalaiset puolestaan sai urheilu- ja kulttuuriasiat Sanni Grahn-Laasosen (kok.) opetus- ja kulttuuriministerin salkusta. Terholle siirtyviä eurooppaministerin tehtäviä on aiemmin hoitanut puolueen puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini.

Uusien ministerien nimittämisen ja työnjaon muuttumisen seurauksena Kimmo Tiilikainen jatkaa asunto-, energia- ja ympäristöministerinä, Lindström työministerinä ja Grahn-Laasonen opetusministerinä.

Iso ministeriruletti pyörähti liikkeelle talvella, kun pääministeri Sipilä huolestui ministeri Lindströmin kohtuuttomasta työtaakasta. Se sai hänet pohtimaan, pitäisikö ministerien määrää sittenkin lisätä.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme