Mainos
Mainos

Kuvittajille ja sarjakuvahankkeisiin 75 000 euroa

Kuvittajien ja sarjakuvataiteilijoiden kirjastoapurahajaosto on jakanut 75 000 euroa apurahoja. Kirjastoapurahat myönnetään taiteelliseen työskentelyyn työsuunnitelman perusteella. Hakijoilta edellytetään aiempaa julkaistua tuotantoa.

Monet hankkeista on suunnattu lapsille ja nuorille ulottuen perinteisistä satu- ja kuvakirjoista sarjakuva-albumeihin. Kuvakirja tai sarjakuva on hyvä tapa käsitellä vaikeitakin aiheita kuten kiusaamista, syömishäiriötä tai masennusta.

Kuvituksen ja sarjakuvan raja on hälventynyt: kuvittajat tekevät yhä enemmän sarjakuvaa. Seitsemänkymmentä prosenttia hakemuksista ja myönnöistä on sarjakuvahankkeisiin.

Korvamerkitty määräraha on tärkeä pienille taiteenaloille. Myönnetyt apurahat mahdollistavat uusien hankkeiden käynnistämisen, koska ne antavat tekijälle aikaa keskittyä taiteelliseen työhön.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot