Mainos
Mainos

Kvaernerin ja Akerin yhdistymisestä ratkaisu

Kvaernerin hallitus on päässyt ratkaisuun yhdistymisestä Kjell Inge Rökken omistaman Aker Maritime -yhtiön kanssa.

Taloudellisissa vaikeuksissa kamppaileva norjalais-englantilainen Kvaerner yhdistyy pääomistajansa Aker Maritimen kanssa. Yhtiöt kertoivat päässeensä sopimuksen fuusiosta ja rahoituspaketista, jolla Kvaernerin pääomapohjaa vahvistetaan.

Kvaerner oli aiemmin kertonut, että yhtiö saattaa joutua konkurssiin, ellei se suostu Aker Maritimen ehdottamaan fuusioon. Ratkaisu merkitsi voittoa Akerin pääomistajalle Kjell Inge Rökkelle, joka on pitkään taistellut vallasta Kvaernerissä. Akerilla on noin 25 prosenttia yhtiön osakkeista.

Masa-Yards maksumieheksi emoyhtiönsä fuusiossa

Telakkayhtiö Masa-Yards voi joutua maksumieheksi emoyhtiönsä Kvaernerin ja Aker Maritimen öljy- ja kaasualojen fuusiossa.

Kvaernerin tiedotteen mukaan fuusiosuunnitelma sisältää ylimääräisten varojen siirron Masa-Yardsilta ja muilta Kvaernerin tytäryhtiöiltä emoyhtiön kassaan viimeistään 20. joulukuuta. Varojen siirto on ehto koko sopimukselle.

Masa-Yardsin toimitusjohtaja Jorma Eloranta ei halunnut tänään arvioida, miten paljon Masa mahdollisesti joutuu maksamaan Kvaernerin ja Akerin sopimuksen vuoksi. Hän ei myöskään halunnut kertoa, onko Masalla ylipäätään irrotettavissa olevia varoja omassa kassassaan. Asian päättäminen on Elorannan mukaan Masa-Yardsin hallituksen asia. Hän huomautti kuitenkin, että Masa on ollut aiemmin myös saavana osapuolena konsernin sisäisissä järjestelyissä.

Telakoista päätetään myöhemmin

Akerin pääomistaja Kjell Inge Rökke kertoi päivällä lehdistötilaisuudessa Oslossa, että Kvaernerin ja Akerin telakoiden yhdistämistä harkitaan vasta myöhemmin.

Kvaerner Masa-Yardsin omistusjärjestelyt otettiin helpottuneena vastaan sekä Helsingin että Turun telakoilla. -Helpottuneelta tuntuu, kun omistusjärjestelyt tämänpäiväisten uutisten mukaan näyttävät onnistuvan. Omistaja jatkaa edelleen, joskin toisenlaisella rakenteella, pääluottamusmies Mikko Mielonen Helsingin telakalta sanoi. -Onhan tämä parempi uutinen kuin vaihtoehto eli konkurssi, pääluottamusmies Jarmo Kallio Turun telakalta lisäsi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme