Mainos
Mainos

Kyberturvalakeja kiirehditään

Ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta kiirehtii lainsäädäntöä, joka antaa mahdollisuuksia ennaltaehkäistä verkkovakoilua.  Ministerivaliokunta käsitteli kyberturvallisuustilannetta tänään.

Pääministeri Jyrki Kataisen mukaan jo viime keväänä on käynnistetty lukuisia toimenpiteitä, jotta voitaisiin välttyä ulkoministeriöön kohdistuneen verkkovakoilun kaltaiselta urkinnalta.

Hallituksen kyberturvallisuusstrategian hengessä valmisteltava lainsäädäntö valmistellaan poikkihallinnollisestl. Eri alojen viranomaisilta haetaan näkemyksiä muun muassa siitä tarvitaanko erillistä sotilastiedustelulakia ja miten siviiliviranomaisten valtuuksia laajennettaisiin.

– Henki on se, että edetään mahdollisimman rivakasti eteenpäin. Tämä on niin haastava lainsäädäntö, että se vie väistämättä kohtuullisen paljon aikaa. On sitä paitsi hyvä, että Suomessa käydään tästä ihan avointa keskustelua, Katainen kommentoi MTV Uutisille.

MTV Uutiset kertoi viime viikolla ulkoministeriöön kohdistuneesta, vuosien ajan kestäneestä verkkovakoilusta. Ministeriölle itselleen tilanne oli paljastunut jo keväällä.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot