Mainos
Mainos

Kyläkauppojen määrä vähenee

Kauppiaiden ikääntyminen ja eläkkeelle jääminen sekä vaikeus löytää toiminnan jatkajaa ovat kasvamassa yhä merkittävämmäksi kyläkauppojen sulkemisen syyksi.

Viime vuonna 40 kyläkauppaa sulki ovensa ja vuoden lopussa haja-asutusalueilla toimi 664 kyläkauppaa. Niiden yhteenlaskettu päivittäistavaroiden myynti oli 260 miljoonaa euroa.

Yhden kyläkaupan myynti on noin 400 000 euroa, kun taajamien lähikaupat yltävät vuodessa noin kahden miljoonan euron myyntiin.

Päivittäistavarakauppa ry:n mukaan viime vuoden lukuihin vaikutti sekin, ettei kauppa- ja teollisuusministeriön päätös kyläkauppojen investointituesta ehtinyt vaikuttaa jatkamispäätöksiin.

Kauppiaiden ikääntyminen ja eläkkeelle jääminen sekä vaikeus löytää toiminnan jatkajaa ovat kasvamassa yhä merkittävämmäksi kyläkauppojen sulkemisen syyksi. Niin ikään väen virta kaupunkeihin ja ostovoiman supistuminen kyläkauppojen vaikutusalueella heijastuvat kauppojen määrään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot