Mainos
Mainos

Kyllönen: Bussiliikenteeseen läpinäkyvyyttä

Liikenneministeri Merja Kyllönen (vas.) haluaa uudistaa bussialan käytäntöjä. Nykyisen järjestelmän isona ongelmana hän näkee sen, että palvelun tuottaja on voinut päättää, onko liikennöinti markkinaehtoista vai sopimuspohjaista.

Kyllösen mukaan tavoitteena on, että jatkossa toimivaltainen viranomainen määrittää, miten reittiä liikennöidään. Nykysysteemiä on kritisoitu myös eduskunnassa.

— Uudistuksilla halutaan parantaa joukkoliikennelain läpinäkyvyyttä ja turvata joukkoliikenne jatkossakin kaikkialla Suomessa, Kyllönen sanoo.

Varsinkin Linja-autoliitto on kritisoinut Kyllösen uudistusehdotuksia. Liitto kiistää muun muassa Kyllösen arvion, että Matkahuolto olisi monopoliasemassa.

— Linja-autoliitossa muutama iso perheyhtiö on pitkään porskuttanut perintösopimuksilla eteenpäin. Muutokset saavat karvat pystyyn joukolta, jolla on tiedossa, että laaja murros on käynnissä, Kyllönen sanoo.

Valtio tukee linja-autoliikennettä vuosittain 600 miljoonalla eurolla. Kaiken kaikkiaan yhteiskunnan maksamiin kuljetuksiin käytetään vuosittain 1,5 miljardia euroa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot