Mainos
Mainos

Kylmä kesä parantanut merenpohjan tilaa

Helsingin merialueilla merenpohjan tila on odotettua parempi tänä kesänä. Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen tutkijan Emil Vahteran mukaan vesi ei ole viileän ja tuulisen kesän takia kerrostunut.

Itämeren tila ei kuitenkaan ole kohentunut, vaikka merenpohjan hapettomuutta on tähänastisissa tutkimuksissa ilmennyt odotettua vähemmän.

Itämeren huono tila johtuu liiallisista ravinnemääristä eli fosforista ja typestä. Hapettomissa oloissa fosfori voi liueta takaisin veteen, mikäli se on sitoutunut määrättyyn muotoon.

Suomen ympäristökeskuksen tutkimusalus Muikku tekee nyt kolmatta päivää kartoittavaa tutkimusta Helsingin merialueilla rannikon läheisyydessä. Aluksella on tarkoitus aloittaa tarkemmat tutkimukset loppuviikosta. Tutkimuksissa selvitetään pohjan koostumusta ja happitilannetta, sillä ne vaikuttavat ravinteiden sitoutumiseen ja vapautumiseen.

Tutkimukset ovat osa Helsingin ja Turun kaupunkien Itämerihaastetta. Muikku siirtyy Turun merialueille 27. elokuuta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot