Mainos
Mainos

Kylmä kesä säästi koloradonkuoriaisilta

Kylmästä säästä huolimatta yksittäisiä kuoriaisia voi kulkeutua maahan esimerkiksi liikenteen mukana.

Kylmä sää ja ilmavirtaukset ovat tänä kesänä estäneet koloradonkuoriaisten leviämisen Suomeen. Asia varmistui heinäkuussa tehdyissä tarkastuksissa, kertoo elintarviketurvallisuusvirasto Evira.

Koloradonkuoriaisten pahin leviämisaika on kesäkuu, jolloin vallinneet lännen ja lounaiset väliset ilmavirtaukset pysäyttivät kuoriaisten leviämisen Suomeen. Niitä on tänä kesänä esiintynyt runsaasti lähialueilla Venäjällä ja Baltiassa, mistä idän ja etelän väliset ilmavirtaukset olisivat voineet tuoda kuoriaisia tännekin.

Myös heinäkuun koleat säät ovat vaikuttaneet kuoriaisten aktiivisuuteen, sillä ne eivät lähde kovin aktiivisesti lentoon viileässä. Sääolosuhteista huolimatta yksittäisiä kuoriaisia voi kulkeutua maahan esimerkiksi liikenteen mukana.

Pohjois-Amerikasta lähtöisin oleva koloradonkuoriainen tuhoaa perunakasvustoja. Tänä kesänä niitä on havaittu Suomessa kahdella paikkakunnalla, Parikkalassa ja Sipoossa. Kuoriaisesiintymät on jo hävitetty, ja perunapeltojen tarkastuksia kuoriaisten todennäköisimmillä leviämisalueilla jatketaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot