Mainos
Mainos

Kylmä sää haitannut kylvöjä Itä- ja Pohjois-Suomessa

Viileä sää myöhästyttää viljan, marjojen, hedelmien ja vihannesten kasvua. Kylvetyt pellot kärsivät myös liiallisesta märkyydestä.

Kylmät yöt ovat hidastaneet maan kuivumista ja kylvöjä.

Etenkin Itä- ja Pohjois-Suomessa kylvöt ovat olleet runsaiden sateiden takia pysähdyksissä jopa pari viikkoa. Kylvetyt pellot puolestaan kärsivät liiallisesta märkyydestä, mutta uusintakylvöjen tarpeesta ei ole vielä tietoa.

Maaseutukeskusten liiton keräämien tietojen mukaan kylmä sää ja useat perättäiset hallayöt ovat hidastaneet kasvustojen kehittymistä kaikkialla maassa. Etenkin Varsinais-Suomen rannikkoalueet ovat kasvustojen kehityksessä selvästi sisämaata jäljessä.

Joissakin paikoissa vilja on kärsinyt kylmyydestä. Toisaalta viileät kasvuolot ovat edullisia syysviljojen kannalta. Myös marja- ja hedelmäkasvien kehitys, vihannesten kylvö- ja istutustyöt sekä varhaisperunan kasvu ovat myöhässä toukokuun viileän sään vuoksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot