Mainos
Mainos

Kylmää kyytiä kesäsäille - ensi viikolla sataa ja viilenee

Viikonlopun jälkeen Suomea lähestyy voimakas matalapaine ja sää viilenee selvästi.

Viikonloppuna on vielä lämmintä etelässä. Maan keskiosassa ja idässä puolestaan saadaan runsaita sateita ja paikoin ukkostaa.

– Kannattaa nauttia viikonloppuna lämmöstä siellä, missä sitä on, sillä sää viilenee ensi viikolla selvästi, sanoo MTV3:n meteorologi Pekka Pouta.

Lähes koko kesän sadealueiden reitti on kulkenut Isosta-Britanniasta Suomen yli. Mukanaan sadealueet ovat välillä nostaneet helteistä ilmaa Suomeen.

Ensi viikon tiistaiksi on tulossa voimakas matalapaine, joka muuttaa suursäätilan. Matalapaineen jälkipuolella on voimakas pohjoisen puoleinen ilmavirtaus, joka puhaltaa helleilmat Ukrainaan asti.

Jatkossakin Suomen yli kulkee sadealueita, mutta lämpötila on etelässäkin ylimmillään vain noin 20 astetta. Samalla helleilmamassaan liittyvät voimakkaat ukkoset kaikkoavat.

– Kun elokuun puoliväli ja koulujen alku lähestyvät, alkaa lisähellepäivien tulo vaikuttaa yhä epätodennäköisemmältä, sanoo Pekka Pouta.

Todennäköistä on, että kesän lämpöennätystä ei enää rikota. Kesän tähän asti korkein lämpötila on 31 astetta ja se mitattiin Lieksassa 30. heinäkuuta.

Katso video:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme