Mainos
Mainos

Kylmää pelkäävä eduskunta siirtää maalisvaalit historiaan

Eduskuntavaalit eli perinteiset maalisvaalit siirtyvät historiaan, kun seuraava eduskunta valitaan vuoden 2011 huhtikuun kolmantena viikonloppuna.

Vaalien ajankohtaa koskeva esitys on parhaillaan viimeisteltävänä oikeusministeriössä, kertoo Keskisuomalainen. Eduskuntapuolueet ovat yksimielisiä vaalipäivän siirrosta, joten asia on käytännössä jo päätetty.

Ajatus eduskuntavaalien siirtämisestä maaliskuulta huhtikuulle syntyi viime eduskuntavaalien kampanjoiden aikaan. Silloin monet keskeiset poliittiset tahot ilmoittivat kannattavansa vaalipäivän siirtoa huhtikuulle, koska kampanjoita on keväällä mukavampi tehdä kun on lämpimämpää ja valoisampaa kuin keskitalvella.

Vaalipiirit pysyvät vielä huhtivaaleissa nykyisinä, ja myös vaalijärjestelmä toimii samalla tavalla kuin edellisellä kerralla. Erillisenä asiana tulee eduskuntaan esitys koko maan muuttamisesta yhdeksi vaalialueeksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme