Mainos
Mainos

Kylmyys jämähti Suomen päälle – lumikuurot hipovat etelärannikkoa

Sää jatkuu kylmänä pitkälle ensi viikkoon. Lumikuurot voivat huonontaa paikoin ajokeliä.

Suomen päälle on alkuviikon aikana voimistunut korkeapaine, joka näyttää pysyvän paikoillaan vielä jonkin aikaa. Tämä tarkoittaa, että kylmä pakkassää jatkuu lähipäivinä ja myös ensi viikolla. Paikoin tulee heikkoja lumisateita ja rannikoille voi ajautua sankkojakin lumikuuroja mereltä.

– Tänään keskiviikkona lumikuurot ovat mahdollisia etelärannikolla, mutta valtaosa sateista jää todennäköisesti meren puolelle, sanoo MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Koko maassa lämpötilat ovat lähipäivinäkin -10…-30 asteessa. Paikalliset vaihtelut ovat suuria muun muassa pilvisyydestä riippuen. Etelässäkin voi olla loppuviikolla öisin -20 asteen lukemia, pohjoisessa jopa alle -35 astetta selkeällä säällä.

Aurinko paistaa loppuviikolla ajoittain. Etenkin länteen on odotettavissa selkeitä päiviä. Tuuli on enimmäkseen heikkoa.

– Pienikin tuuli kuitenkin purevoittaa näissä lukemissa pakkasta. Esimerkiksi kun tuuli puhaltaa pari metriä sekunnissa, tuntuu se noin viisi astetta mittarilukemaa kylmemmältä, toteaa Aleksi Jokela.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme