Mainos
Mainos

Kymmenen euron seteliä ei tule automaatteihin

Pankkiautomaatien setelivalikoima pysyy nykyisellään, ja kymmenen euron setelit pysyvät poissa automaateista.

Suomessa automaateista saa vastakin kahdenlaisia seteleitä, kahdenkymmenen ja viidenkymmenen euron.

Suomen Kuluttajaliitto suivaantui Automatia Oy:n haluttomuuteen laittaa pankkiautomaatteihin pienempiä seteleitä. Kuluttajaliitto pyysi toukokuussa Kilpailuvirastoa selvittämään Automatian seteliautomaattien hoidon ja hallitsevan markkina-aseman laillisuuden. Liiton mukaan nykyinen setelivalikoima ei vastaa euromaiden palvelutasoa ja asettaa kansalaiset varallisuuden perusteella eriarvoiseen asemaan.

Kilpailuviraston mukaan automaateissa käytettävä setelivalikoima ei rajoita kilpailua. Virasto ei myöskään pitänyt valikoimaa määräävän markkina-aseman väärinkäyttönä. Kilpailuvirasto katsoi, ettei asiassa ilmennyt mitään sellaisia ongelmia, joihin se voisi oman toimivaltuutensa puitteissa puuttua.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot