Mainos
Mainos

Kymmenen ruumiskoiraa jalkautuu maastoon kesällä kadonneen nunnan löytämiseksi – "Nyt tehdään viimeinen rypistys"

73-vuotias nunna, Irmeli Vuolle, katosi tiistaina 11. heinäkuuta. Nyt poliisi yrittää viimeistä rutistusta ennen talvea, jotta mysteeri ratkeaisi. 

Lintulan luostarista palanutta lämpövoimalaa katsomaan lähtenyt nunna ei koskaan palannut matkaltaan. Katoamisesta käynnistyi lukuisten etsintöjen sarja, mutta tähän asti ne ovat olleet tuloksettomia.

– Olemme pyytäneet nyt virka-apua muilta poliisilaitoksilta. Erikoiskoulutettuja koiria ja etsijöitä on tulossa lähiaikoina suorittamaan etsintää, rikoskomisario Harri Pöysti Itä-Suomen poliisista kertoo MTV:lle.

Mitä erikoiskoulutetut koirat ovat käytännössä? 

– Ne ovat koulutettuja ruumiinetsintäkoiria. Tällaisia koiria käytetään etsinnöissä, Pöysti kertoo.

Tulevat etsinnät on suunniteltu toteutettavaksi täysin poliisivoimin, jotta koirien kanssa saadaan paras tulos aikaan.

– Etsintä suunnataan poliisin oman analyysin ja tietojen perusteella tietylle alueelle. Tarkoitus on, että etsintöihin osallistuu noin kymmenen koiraa. Etsinnät tulevat kestämään useamman päivän.

Viimeiset hetket ennen talvea

Pöysti kertoo, että nyt alkaa olla viimeiset mahdollisuudet tehdä vielä etsintöjä ennen talven tuloa.

– Lehti on pudonnut puusta ja olosuhteet ovat vielä hyvät. Tässä vaiheessa tehdään viimeinen rypistys, kuten vastaavissa tapauksissa yleensä.

Poliisi on saanut edelleen vihjeitä tapaukseen liittyen, mutta ne eivät ole johtaneet mihinkään. Lisäksi Itä-Suomen poliisilaitos on jatkanut tutkintaa tiiviinä kesän ja syksyn ajan.

– Omat koiramiehet ovat käyneet viimeksi viime viikolla metsässä tarkastamassa vihjettä. Tutkinta on ollut jatkuvasti päällä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme