Mainos
Mainos

Kymmenen säätiön tehtävä tiliä vaalirahoituksesta

Patentti- ja rekisterihallitus on jättänyt kymmenelle säätiölle selvityspyynnön. Niiden on selvitettävä, millä perusteella ne ovat katsoneet vaalityöhön osallistumisen toteuttavan säätiön tarkoitusta.

Lisäksi pyydetään selvitystä siitä, miten säätiöiden hallitukset ovat valvoneet toimihenkilöidensä toimintaa.

Säätiöiden tulee selvittää, miltä osin julkisuudessa olevat tiedot pitävät paikkansa ja missä määrin säätiön varoja on ohjattu ehdokkaiden vaalirahoitukseen tai puolueiden toiminnan tukemiseen.

Aiemmin selvityspyynnöt on lähetetty Nuorisosäätiölle ja Maaseudun Kukkasrahasto Säätiölle.

Nyt vuorossa ovat Hebe-säätiö, Hyvinkään-Riihimäen Seudun Ammattikoulutussäätiö, Lahden Diakoniasäätiö, Oulun Diakonissalaitoksen Säätiö, Palkansaajasäätiö, Punkaharjun kuntoutussairaalasäätiö, Tampereen Kotilinnasäätiö, Tampereen seudun opiskelija-asuntosäätiö, Tampereen Vuokratalosäätiö ja Urheiluopistosäätiö.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot