Mainos
Mainos

Kymmeniä myrkkytynnyreitä mereen Porvoossa

Porvoon edustalla joulukuussa havaittu myrkkytynnyrien upottaminen on poliisitutkimuksissa osoittautunut mittavaksi ympäristörikokseksi.

Hakasalon itäpuoliselle alueelle on upotettu kymmenittäin tynnyreitä, joista on löytynyt teollisuuskemikaali PCB:tä ja kloorifenolia. Tynnyreitä on tarttunut kalastajien trooleihin.

Tynnyrit ovat noin 30 metrin syvyydessä ja levittäytyneet arviolta kahden neliökilometrin alueelle. Tutkimukset tekijän löytämiseksi on aloitettu. Ne kohdistetaan yrityksiin, joissa on käsitelty upotettuja ympäristömyrkkyjä.

Ympäristörikos on tämän hetken arvelujen mukaan tapahtunut parikymmentä vuotta sitten. Troolit ovat levitelleen tynnyreitä upotuspaikasta laajalle alueelle. Upotuspaikka sijaitsee aivan laivaväylän tuntumassa.

Tarkempiin tutkimuksiin ja tynnyrien poistamiseen voidaan ryhtyä vasta jäiden lähdettyä, Porvoon poliisista kerrottiin. Saastutuksen siivoamisen uskotaan maksavan useita miljoonia markkoja.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme