Mainos
Mainos

Kymmeniä nautoja löytyi kuolleina Itä-Suomessa

Nautojen joukkokuolema paljastui Lieksassa eilen iltapäivällä. Poliisi ja eläinlääkintäviranomaisen Viensuussa suorittamassa tarkastuksessa löytyi navetasta kuolleina 27 nautaeläintä. Poliisi tutkii tapausta eläinrääkkäyksenä.

Navetassa oli kuolleina 16 lehmää, seitsemän hiehoa, kaksi sonnia ja kaksi vasikkaa. Omistajan kertoman mukaan ensimmäiset eläinten kuolemantapaukset sattuivat tammikuussa. Pohjois-Karjalan läänineläinlääkäri Paavo Miettisen mukaan kuolemantapausten syynä on eläinten hoidon laiminlyöminen.

Navetassa oli hengissä kolme nautaeläintä, jotka viranomaiset määräsivät siirrettäviksi laitumelle. Lisäksi ulkona oli kaksi lehmää ja yksi vasikka, jotka ovat hyväkuntoisia. Nautakarjaa on hoitanut yksin elävä keski-ikäinen mies.

Miettinen vetoaa kylien yhteistyöhön ja yhteisvastuuseen. Epäillystä eläinten hoidon laiminlyömisestä pitää ilmoittaa mahdollisimman aikaisin viranomaisille. Hoidon laiminlyömisessä yksin elävät viljelijät ovat erityinen riskiryhmä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme