Mainos
Mainos

Kymmeniä uusia sikainfluenssatapauksia Lapissa

Sikainfluenssaepidemia on alkanut Lapissa. Lapin Kansan verkkosivujen mukaan Sodankylän jääkäriprikaatissa on diagnosoitu jo 63 sikainfluenssatapausta, ja tänään tulleiden laboratorionäytteiden tulosten mukaan rovaniemeläisillä on todettu 20 uutta tartuntaa.

- Viime päivinä on otettu 32 oirehtivalta näytteet, ja 20 tapauksessa kyseessä on sikainfluenssa. Tämän perusteella voi siis sanoa, että oirehtivista henkilöistä noin 2/3 sairastaa sikainfluenssaa, Lapin sairaanhoitopiirin infektiolääkäri Markku Broas kertoo.

Broaksen mukaan nyt voidaankin todeta, että epidemia on alkanut.

Sodankylän Jääkäriprikaatin lomakielto ohi

Esikuntapäällikkö, everstiluutnantti Jyrki Kaiposen mukaan jääkäriprikaatin 3. jääkärikomppaniassa influenssa on jo laantunut ja varusmiehet ovat jo tervehtyneet.

- Tänä aamuna ei 3. jääkärikomppaniassa ollut enää yhtään varusmiestä sairaana. Sissikomppaniassa on vielä toipilaita, mutta sielläkin tilanne on hellittämässä. Kyseisten komppanioiden lomakiellot on nyt purettu.

Sikainfluenssa on kuitenkin leviämässä myös muihin yksiköihin, ja myös henkilökuntaa on sairastunut. Kaiposen mukaan odotettavissa on, että sikainfluenssa käy muutkin yksiköt lävitse samalla laajuudella.

- Tällä hetkellä näyttää siltä, ettei muihin yksiköihin aseteta uusia lomakieltoja. Sairastuneita varusmiehiä ei kuitenkaan päästetä lomille.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme