Mainos
Mainos

Kymmenien eurojen säästö löytyy helposti

LEHTIKUVA

Sähkösopimusten kilpailuttaminen on helppo tapa säästää rahaa. Sähkölaskussa kuluttaja maksaa niin sähköstä kuin sähkönsiirrostakin. Siirtoa ei voi, mutta sähkön hinnan voi ja kannattaa kilpailuttaa.

MTV:n nettitoimitus kilpailutti sekä 80-neliöisen sähkölämmitteisen kerrostalohuoneiston että 120-neliöisen omakotitalon sähkön. Molemmissa tapauksissa parhaan edun sai kaksivuotisella määräaikaisella sopimuksella. Kilpailutettavat kohteet sijaitsevat Helsingissä.

Molemmat asunnot ovat suorasähkölämmitteisiä, molemmissa asuu kolmihenkinen perhe. Molemmilla perheillä on astianpesukone, tiskikone, kuivausrumpu, sauna ja tavanomaiset kotielektroniikan laitteet kuten tietokone ja televisio. Omakotitalossa säästöä syntyisi sähköyhtiötä vaihtamalla 104 euroa vuodessa, jos ottaa kaksivuotisen määräaikaisen sopimuksen. Kerrostalohuoneistossa säästö olisi 56 euroa vuodessa.

Tarkkuutta kilpailuttamiseen

Jo yhdenkin muuttujan vaihtaminen vaikuttaa lopputulokseen. Eri sopimusmuodot antavat erilaisen tuloksen. Tässä tapauksessa suurimpiin säästöihin yllettiin määräaikaisilla sopimuksilla. Tietysti lopputulokseen vaikuttaa myös nykyinen sähköyhtiö, siis se mihin verrataan.

Kilpailuttaminen kannattaa tehdä mahdollisimman huolellisesti, jotta laskurin antama tulos olisi totuudenmukainen. Apuna on hyvä käyttää vanhoja sähkölaskuja, joista saa tietoa todellisesta kulutuksesta.

Muuta aiheeseen liittyvää:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot