Mainos
Mainos

Kymmenten alusten väylämaksuista halutaan korvausta

Tulli on saanut runsaat 80 valitusta väärin perityistä väylämaksuista. Tulliveropäällikkö Marko Koski tullihallituksesta arvioi, että palautushakemusten määrä nousee vielä hieman ennen vuodenvaihdetta.

Vuotta 2005 koskevat valitukset täytyy jättää tullipiireihin vuodenvaihteeseen mennessä. Niitä aletaan käsitellä ensi vuonna. Tammikuussa tullipiirit saavat tarkemmat ohjeet hakemusten käsittelemisestä.

Koski ei osaa vielä sanoa käsittelyn tarkkaa aikataulua. Ensin ovat vuorossa jo aiemmin vireille pannut autoverovalitukset.

Tarkkaa palautussummaa ei vielä tiedetä, mutta Suomi on varautunut palauttamaan ensi vuonna varustamoille 37 miljoonan euron maksut. Summa on lähes puolet viime vuoden väylämaksukertymästä. Väylämaksu on vero, jota perii tulli.

Palautukset perustuvat Helsingin hallinto-oikeuden ratkaisuun, jonka mukaan Suomen väylämaksujärjestelmä oli vuoteen 2006 saakka EU-säädösten vastainen ja syrji ulkomaanliikennettä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot