Mainos
Mainos

Kynsilakoista löytyi kiellettyä ainetta

Kiellettyä ainetta sisältävää kynsilakkaa ostaneet ihmiset voivat palauttaa tuotteen myyntipaikkaan ja vaatia korvausta kuluttajansuojalain perusteella. Palautukseen ei tarvita kuittia.

Kuluttajaviraston testeissä kahdesta kynsilakasta on löytynyt kiellettyä ainetta. Kynsilakoista löytyi dibutyyliftalaatti, joka on kielletty aine kosmetiikassa. Molempien kynsilakkojen maahantuojat ovat vetäneet tuotteet pois myynnistä vapaaehtoisesti.

Mikacosin maahantuomaa La Femme Hot Colorsia ja Europuiston maahantuomaa Black Onyx UV Glow -kynsilakkaa ostaneet voivat palauttaa tuotteen myyntipaikkaan ja vaatia hyvitystä kuluttajansuojalain perusteella. Palautukseen ei tarvita kuittia.

Lisäksi virasto havaitsi kolmen tuotteen pakkausmerkinnät puutteellisiksi. Tuotteiden kaikkia ainesosia ei ilmoitettu kosmetiikkalainsäädännön mukaisilla INCI-nimillä. Kahdesta tuotteesta puuttui merkintä tuotteen säilyvyydestä avaamisen jälkeen. Tuotteiden maahantuojat ovat vetäneet tuotteet vapaaehtoisesti pois myynnistä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme