Mainos
Mainos

Kynttä pienempi perhonen kaatamassa golfkeskuksen

Kaarinassa Ala-Lemun kartanon maille suunnitellaan golfmatkailukeskusta ja 300 asukkaan kerros- ja pientaloaluetta. Hankkeella on kuitenkin erikoinen vastavoima, harvinainen linnunhernetikkukoi.

Paikallinen luonnonsuojeluyhdistys on varma, että alueella esiintyvä perhonen ja seudun muut luonnonarvot kaatavat suunnitelman jo kaavoitusvaiheessa.

– Laji on erityissuojeltu. Sen elinympäristöä ei saa muuttaa, eikä lajin esiintymistä alueella saa vaarantaa, toteaa Markus J. Rantala Kaarinan luonnonsuojeluyhdistyksestä.

Rantalan mielestä kaavoitusta ei kannata edes aloittaa, koska Luonnonsuojeluyhdistys on tehnyt aiemminkin vastaavista tapauksista valituksia hallinto-oikeuteen ja voittanut.

Kaarinassa suojeltujen ja uhanalaisten lajien rakentamiselle asettamat rajoitteet tunnetaan. Kaupunginarkkitehti Pasi Aromäki kuitenkin uskoo, että rakentamiselle löytyy kyllä paikkoja.

– Kaavan sisältö muotoutuu suunnittelun ja selvitysten kautta. En arvioisi vielä, mikä on mahdollista ja mikä mahdotonta, Aromäki sanoo.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot