Mainos
Mainos

Kynttilämeri surmakoulun edessä

Koti- ja laitostalouden oppilaitoksen edusta Kauhajoen keskustassa peittyi tänä aamuna kynttilöihin. Muuten raitilla oli aika hiljaista. Osa paikkakunnan koululaisista halusi tänään jäädä kotiin ja osa vieraspaikkakuntalaisista opiskelijoista oli lähtenyt kotiin.

- Surmakoulussa on oppilaita eri puolilta Suomea ja osa lähtenyt kotiin, jokainenhan haluaa tällaisessa tapauksessa kotiin, peruspalveluministeri Paula Risikko sanoi. Hän on ohjeistanut, että näiden opiskelijoiden kotipaikkakunnan terveysviranomaisiin ja sitä kautta nuoriin on oltava yhteydessä.

- Apua pitää tarjota, ei vain olla saatavilla, Risikko perustelee.

Simo Salmenoksa kuvasi paikkakuntalaisten tuntoja:

- Epätodellista, ei oikein pysty ajattelemaan, että tämä on totta, Simo Salmenoksa sanoi.

Pääministeri Matti Vanhanen kävi tänään Kauhajoella ja piti matkansa päätarkoituksena surmakoulun opiskelijoiden ja opettajien tapaamista. Vanhanen ei usko pelkän aselain tiukentamisen estävän tällaisia tuhoja.

- Lakimuutoksilla voidaan saada jotain aikaan. Jos itsetuhoinen käytös ilmentyy joukkotuhon aikaansaamisessa, siinä ei pelkät säännöt auta, pääministeri Vanhanen kommentoi MTV:n uutisille.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme