Mainos
Mainos

Kyrö korjaa puheitaan dopingin terveysvaikutuksista

Kari-Pekka Kyrö pyytää anteeksi epätäsmällisyyttään puheissaan dopingin terveysvaikutuksista. Kyrö oli Radio Novan Enbuske ja Linnanahde Crew -ohjelman haastattelussa aamulla.

Kyrön mukaan hän ei tarkoittanut missään nimessä, että doping yleisesti olisi mitenkään terveellistä.

– Päinvastoin, perinteinen katu- sali- ja urheilun kova doping, on minunkin mielestäni, kuten tutkimuksetkin osoittavat, pitkitetty terveysriski, johon liittyy terveysvaaroja ja äkkikuolemariskiä.

Kyrön mukaan hänen oli tarkoitus puhua vain pienestä osasta urheilijoista, joille hänen mukaansa lääkekorvaushoito on valitettavasti hyödyllistä ja terveellistä. Hormonaaliset korvaushoidot ovat kuitenkin kiellettyja urheilussa.

– Elimistön hormonitasot laskevat kovassa kuormituksessa. Liian monet kestävyysurheilijat kärsivät anemiasta, verenvähyydestä. Ongelmiin ajautuneitten urheilijoitten terveyttä pitäisi saada hoitaa parhailla lääkehoidoilla ja tehokkaammilla keinoilla mitä on käytettävissä, Kyrö sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme