Mainos
Mainos

Kyrönjoen tulva laskee Ilmajoella - veden alla jopa 2 000 hehtaaria

Kyrönjoen vedenpinta on laskenut Ilmajoella Nikkolan mittausasemalla tulvarajalle. Tulvavesien pumppausta pengerrysalueelle ryhdytään vähentämään.

Rintalan ja Tieksin pengerrysalueiden pumppausta on jo osin pienennetty ja pumppausta vähennetään jatkossa vähitellen kaikilla pengerrysalueilla.

Pengerrysalueella on tällä hetkellä laajoja tulvajärviä. Rintalan pengerrysalueella on tulvaveden alla karkean arvion mukaan noin tuhat hehtaaria, Tieksissä noin 500 hehtaaria ja Halkosaaressa useita satoja hehtaareja peltoa.

Tulvajärven pituus Rintalassa on noin 10 km ja Tieksissä noin 5 km. Vettä aletaan poistaa pumppaamalla tulvajärvistä aikaisintaan huomenna tiistaina.

Kyrönjoen alaosalla Skatilassa vedenpinta on pysynyt tasaisena.

(MTV3)

Katso Outi Airolan juttu Kauhajoelta (Seitsemän uutiset 8.10.2012)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot