Mainos
Mainos

Kysely: Alkoholin hinta sopivalla tasolla

Tuoreen kyselyn mukaan niukka enemmistö suomalaista hyväksyy toteutetut alkoholin hinnan alennukset. Liian halpana viinan hintaa pitää silti yli neljäkymmentä prosenttia kyselyyn vastanneista.

Niukka enemmistö suomalaisista on nykyisten alkoholihintojen kannalla.

Iltalehden teettämän mielipidetiedustelun mukaan huomattava osa suomalaisista on kuitenkin sitä mieltä, että viina on Suomessa liian halpaa. Väitteen "viina on nyt Suomessa liian halpaa" kanssa täysin tai jokseenkin samaa mieltä oli 41 prosenttia vastaajista. Väitteen kanssa täysin tai jokseenkin eri mieltä oli 56 prosenttia vastaajista.

Naiset suhtautuvat alhaisiin viinan hintoihin miehiä kriittisemmin: Naisista 28 prosenttia oli täysin samaa mieltä siitä, että viina on liian halpaa. Miehistä alkoholin hintoja piti ehdottomasti liian alhaisina vain 14 prosenttia. Myönteisimmin halpaan viinaan suhtautuivat Uudellamaalla asuvat hyvätuloiset miehet.

Taloustutkimuksella teetettyyn mielipidetiedusteluun haastateltiin 1014 henkilöä ja sen virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme