Mainos
Mainos

Kysely: Enemmistö kansasta vastustaa Nato-jäsenyyttä

Tuoreen kyselyn mukaan selvä enemmistö kansasta vastustaa Suomen Nato-jäsenyyttä.

Väli-Suomen sanomalehtien teettämässä mielipidetutkimuksessa Nato-jäsenyyden kannalla oli 18 prosenttia vastaajista ja vastustajia 62 prosenttia. Parisenkymmentä prosenttia vastaajista ei ollut varmoja kannastaan. Kyselyyn vastasi tuhat suomalaista.

Runsaat kaksi kolmasosaa vastaajista uskoi, että poliittiset päättäjät päättävät lähivuosina hakea Suomen Nato-jäsenyyttä. Kyselyn perusteella kuitenkin lähes 80 prosenttia kansasta tahtoo, että mahdollisesta Nato-jäsenyydestä on järjestettävä kansanäänestys.

Kaikkien puolueiden kannattajista enemmistö oli kansanäänestyksen kannalla. Muissa puolueissa enemmistö oli selviö, mutta joukosta erottui kokoomus, jonka kannattajista vain niukasti yli puolet piti kansanäänestystä tarpeellisena Nato-asiassa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot