Mainos
Mainos

Kysely: Enemmistö pettyi pk-seudun auraustöihin

Selvä enemmistö MTV3:n nettikyselyyn vastanneista on tyytymättömiä teiden kunnossapitoon pääkaupunkiseudulla maanantaina. Kyselyyn vastanneista 65 prosenttia on sitä mieltä, ettei teiden auraustöitä hoidettu kunnolla.

Vain 35 prosenttia kyselyyn osallistuneista pitää kunnossapitoa rittävänä.

Moni moittii erityisesti jalkakäytävien hoitoa heikoksi:

Nimimerkki "lipat 3x":

- Ajotiet oli hyvin suolattu ja jalankulkutiet aurattu mutta mihin jäi hiekoitus jalankulkuteiltä. aurauksen jälkeen ne olivat todella vaarallisen liukkaita.

Nimimerkki "Ladultapäivää" epäilee kunnossapidon hidasta liikkellelähtöä säästäkikkailuksi:

- Helsingin kaupungin työntekijät aloittivat auraukset vasta maanantaiaamuna virka-ajan alkaessa, vaikka lunta oli alkanut sataa jo sunnuntai-iltapäivällä. Surkea esitys Helsingin kaupungin rakennusvirastolta! Kiinteistöille kyllä lasku lähetetään kunnossapidosta, vaikka aurauksesta ei ole tietoakaan. Ainakaan täällä Lauttasaaressa.

Töitä lumenpoistossa näyttää riittävän edelleen, raportoi "viva" Espoosta.

- Asun espoossa nyt on maanantai-ilta klo 21.30, meillä on vielä piha-alueet auraamatta, Lippajärventie oli vielä 16.30 auraamatta, joten en voi olla tyytyväinen.

Vantaalta nimimerkki "sjo" raportoi samanlaisia tunnelmia:

- Lumimyrskyn tulo oli tiedossa jo viikko sitten, mutta eipä tuo ainakaan Vantaalla aiheuttanut tehostettua toimintaa. Jopa Kehä III'n kunto tänään vielä klo 19 oli korkeintaan välttävä. Näillä näkymin kotikatu aurataan joskus ensi viikolla 1 - 2 viikoa lumisateen jälkeen, kuten aina ennenkin. Ihmisen kulkevat henkensä uhalla autojen tamppaamassa rännissä jalkakäytäville ei ole ilman lumikenkiä asiaa.

"lumiakka"

- Kello on nyt maanataina 17.40 eikä katuamme Itä-Helsingissä ole vieläkään aurattu. Sen sijaan lähikadun jalkakäytävän aurauslaite työnsi aamupäivällä lumivallin katumme risteykseen siten, että meidän kadullemme ei päässyt ilman lapiointia edes kävellen.

"Tinde 64" puolestaan pitää katujen kuntoa hyvänä siihen nähden kuinka paljon lunta oli lyhyessä ajassa pyryttänyt:

- Näin hurja lumipyry, stadin katupuolella ei riitä äijää tällaiseen epäkeliin. Kerralla karsee lumimäärä, tsemppiä niille, jotka tekee nyt ympäripyöreitä pitääkseen tiet kondiksessa. Ja konttoripellet kehtaa vielä valittaa.

Asiaan on otettu kantaa myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Tampereella ollaan sitä mieltä, että pääkaupunkiseudulla asia hoidettiin hyvin. Toisaalta pohjoisesta ehdotetaan eteläsuomalaisille ajo-oikeutta vain sulalla. Nimimerkki "Kassu" puolestaan muistuttaa, ettei vähästä kannattaisi säikähtää vaan aihetta on jopa tyytyväisyyteen:

- Siellä sentään aurataan samalle vuorokaudelle kun sade sattuu, toisin kuin täällä pohjoisessa, jossa lumi poljetaan tiehen ja odotetaan kevättä ja sen sulamista.

MTV3:n nettikyselyyn oli kello 22 mennessä vastannut 2173 henkilöä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme