Mainos
Mainos

Kysely: Enemmistö suomalaisista puoltaa alueellistamista

Enemmistö suomalaisista tukee hallituksen alueellistamispolitiikkaa, jonka tavoitteena on peräti 8 000 työpaikan siirtäminen pääkaupunkiseudulta maakuntiin vuoteen 2015 mennessä.

Tämä ilmenee Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen TNS Gallupilla teettämästä kyselystä.

Kyselyn mukaan yli 60 prosenttia suomalaisista kannattaa valtion virastojen ja laitosten nykyistä tehokkaampaa siirtämistä pääkaupunkiseudulta maakuntiin. Kyselyn perusteella kansalaisista vain joka neljäs vastustaa alueellistamista, kun taas joka kahdeksannella ei ole asiasta mielipidettä.

Voimakkaimmin alueellistamista näyttäisivät tukevan itäsuomalaiset, joista myönteisellä kannalla oli reilut 70 prosenttia. Heikointa kannatus oli pääkaupunkiseudulla, jossa vain 40 prosenttia puolsi alueellistamista.

TNS Gallupin tekemään kyselyyn vastasi 1002 suomalaista 2.-15. lokakuuta. Virhemarginaali on enintään kolme prosenttiyksikköä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot