Mainos

Kysely ennustaa työtaakan kasvua

Ainoa asia, johon valtaosa palkansaajajärjestöjen teettämään kyselyyn vastaajista ennakoi parannuksia, oli julkisen palvelusektorin palkkataso.

Noin puolet kansalaisista uskoo, että palkansaajien työtaakka ja työn kuormittavuus lisääntyvät lähivuosina vähintään jonkin verran. Yhtä moni arvelee työpaikkojen pysyvyyden ja varmuuden heikentyvän, käy ilmi palkansaajakeskusjärjestöjen teettämästä kyselystä.

Ainoa asia, johon valtaosa vastaajista ennakoi parannuksia, oli julkisen palvelusektorin palkkataso.

Kolme neljästä oli valmis lisäämään paikallista sopimista, kunhan työ- ja virkaehtosopimukset turvaavat vähimmäistason. Yhtä moni kannatti paikallista sopimista, jos samalla parannetaan luottamushenkilöiden asemaa.

Hieman yli puolet oli täysin tai jokseenkin samaa mieltä väittämästä, että paikallisen sopimisen lisäämisen kanssa tulee olla varovainen, koska se toimii käytännössä vain työnantajien eduksi.

Kolme neljästä säilyttäisi lakko-oikeuden nykyisellään. Vastaajista 60 prosenttia oli vähintään jossain määrin sitä mieltä, että "lakkosakkoihin ei ole syytä puuttua, koska laittomat lakot ovat työntekijän viimeinen keino puolustautua työnantajaa vastaan".

Suopeus maahanmuuttoa kohtaan lisääntymässä

Vaikka liki kaksi kolmasosaa vastaajista kannattaa yhä ainakin jossain määrin sitä, että ulkomaalaisten tulolle olisi selviä rajoituksia, näin ajattelevien määrä on pudonnut kahdessa vuodessa 10 prosenttiyksikköä.

Vajaa puolet kannattaa ajatusta, että kaikkien tänne asumaan ja työtä tekemään haluavien ulkomaalaisten on myös saatava tulla tänne. Yhä useampi uskoo, että työvoimapulan ehkäisemiseksi Suomi tarvitsee tulevaisuudessa tuntuvasti lisää ulkomaista työvoimaa.

SAK:n, STTK:n ja Akavan TNS Gallupilla teettämää kyselyä varten haastateltiin maalis-huhtikuussa tuhatta suomalaista. Virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot