Mainos
Mainos

Kysely: EU on yhä etäinen suomalaisille

Suomi on ollut EU-maa jo 15 vuotta.

Suurin osa tavallisesta kansasta kuitenkin katsoo, että Euroopan unionin jäsenyydellä ei ole juuri ollut vaikutusta arkielämään, ilmenee MTV:n uutisten teettämästä kyselystä. Kaksi kolmesta suomalaisesta kokee, että EU-kansalaisuudesta on ollut joko melko vähän tai erittäin vähän konkreettista haittaa tai hyötyä.

Vain joka viides suomalainen on sitä mieltä, että EU:sta on ollut melko tai erittäin paljon hyötyä. Erityisesti johtavassa asemassa työskentelevät suomalaiset katsovat EU:n helpottaneen elämää huomattavasti.

EU-kielteisyydestään erottautuvat yhä maatalousyrittäjistä. 40 prosenttia katsoo EU-jäsenyyden tuoneen konkreettista haittaa.

Helmikuussa tehtyyn tutkimukseen vastasi yli 2 300 täysi-ikäistä henkilöä.

Juttu on osa MTV:n uutisten viikolla 8 julkaistavaa EU-juttusarjaa

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot