Mainos
Mainos

Kysely: EU-presidentille ei kansan kannatusta

Suomalaiset eivät halua EU:lle presidenttiä, kertoo tuore mielipidekysely. Peräti 88 prosenttia kyselyyn vastanneista vastustaa ehdotettua instituutiota.

STT:n Suomen Gallupilla teettämän mielipidemittauksen mukaan 88 prosenttia vastaajista vastustaa EU-presidentin valitsemista.

Eri puolueiden kannattajien tai ikäryhmien välillä ei ollut merkittäviä eroja. Vihreiden kannattajista 89 prosenttia vastusti presidenttiä, keskustan ja kokoomuksen kannattajista 94 prosenttia.

Nuoret ja opiskelijat ovat hitusen verran vähemmän kielteisiä ajatukselle kuin muut, mutta hekin torjuivat presidentin selvästi.

Kansalaiset ovat tässä samoilla linjoilla kuin hallitus, joka on torjunut ajatuksen EU-presidentistä, koska sen katsotaan mutkistavan EU:n rakenteita ja heikentäisi jäsenmaiden tasavertaisuutta.

STT-Gallupissa mielipidettä kysyttiin tuhannelta vastaajalta viime viikolla. Virhemarginaali on kolme prosenttia suuntaansa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme