Mainos
Mainos

Kysely: Filatov ja Urpilainen vahvoilla SDP:n johtoon

Tarja Filatov ja Jutta Urpilainen ovat demaripiirien puheenjohtajien arvioiden mukaan vahvimmat ehdokkaat SDP:n seuraavaksi puheenjohtajaksi. Helsingin Sanomat tavoitti tekemäänsä kyselyyn piirin puheenjohtajan 13 piiristä ja toiminnanjohtajan yhdestä piiristä.

Myös Miapetra Kumpula-Natria ja Johannes Koskista pidetään melko vahvoina ehdokkaina. Lehti kysyi johtajilta paitsi heidän omia mielipiteitään myös arvioita puoluekentän mieltymyksistä.

Piirijohtajista kahdeksan mainitsi Filatovin ja seitsemän Urpilaisen vahvaksi ehdokkaaksi. Viidessä piirissä Filatov mainittiin ykköseksi ja neljässä Urpilainen. Kolme piirijohtajista ei halunnut arvioida asiaa lainkaan.

SDP:n nykyinen puheenjohtaja Eero Heinäluoma ilmoitti sunnuntaina, ettei hän pyri jatkokaudelle. Toistaiseksi ainoastaan Erkki Tuomioja on ilmoittautunut puheenjohtajakilpailuun.

Puheenjohtaja valitaan puoluekokouksessa kesäkuussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme