Mainos
Mainos

Kysely: Halosen suosio noussut

Presidentti Tarja Halosen suosio on noussut.

Helsingin Sanomien tilaaman kyselytutkimuksen mukaan 83 prosenttia kansalaisista antaa presidentti Tarja Haloselle melko hyvän tai erittäin hyvän yleisarvosanan. Viime kesäkuussa presidentti sai vastaavat arvosanat 73 prosentilta haastatelluista.

Tänään julkistetussa Suomen Gallupin tekemässä kyselyssä 83 prosenttia vastaajasta katsoi Halosen hoitaneen myös ulkopolitiikkaa erittäin hyvin tai melko hyvin. Presidentin kykyä vastata kansan odotuksiin piti erittäin hyvänä tai melko hyvänä 68 prosenttia vastanneista.

Parhaimmat arvosanat Halonen sai nuorilta. Naiset antoivat presidentille hieman paremman yleisarvosanan kuin miehet, mutta hänen suosionsa on kasvanut enemmän miesten keskuudessa. Puoluekannan mukaan tyytyväisimpiä Haloseen olivat SDP:n, vasemmistoliiton ja vihreiden kannattajat. Silti myös enemmistö keskustan ja kokoomuksen kannattajista antoi Haloselle hyviä arvosanoja.

Hallituksen suosio ennallaan

Otokseltaan 2000 haastattelun laajuisessa kyselytutkimuksessa mitattiin myös hallituksen ja opposition menestymistä. Pääministeri Paavo Lipposen kakkoshallituksen suosio on pysynyt ennallaan.

Vastaajista 62 prosenttia antoi hallitukselle erittäin hyvän tai melko hyvän arvosanan. Erittäin tai melko huonona sen onnistumista piti 33 prosenttia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot