Mainos

Kysely: Helsingin seudulle yhteistyötä vaikka pakolla

Hallitus voisi ottaa ohjat Helsingin seudun hallintouudistuksissa, jos asiat eivät muuten etene.

Näin ajattelee hieman yli puolet Helsingin ja Raaseporin seutukuntien sekä Sipoon kunnan asukkaista. Noin neljä kymmenestä vastaajasta puolestaan vastustaa mallia.

Yli puolet vastaajista on myös sitä mieltä, että Helsingin seudun kunnille voitaisiin luoda yhteishallinto vastaamaan liikenteestä, asumisesta ja maankäytöstä.

Uudenmaan Liiton toimitusjohtaja Ossi Savolainen kallistuu lievästi vastustavalle kannalle.

- Hallituksen puuttuminen kuntahallintoon sanelutyylillä ei tuottaisi hyviä tuloksia. Se ei yksinkertaisesti veisi mitään asiaa eteenpäin.

Metropolialueen kuntien hallinnon kehittämistä viedään eteenpäin lukuisilla selvitystöillä. Savolaisen mielestä työryhmien työn tulokset on aikanaan syytä lukea tarkkaan.

- Käynnissä ovat Helsingin ja Vantaan yhdistämisselvitys, Espoon kilpailukykyselvitys, ministeri Kiviniemen metropoliselvitys sekä Vantaa-vetoinen neljäntoista kunnan seutuhallintoselvitys, Savolainen summaa.

Savolaisen mukaan kovin äkkinäisiä uudistuksia on turha odottaa. Valtuustoryhmien sisällä on erimielisyyksiä eivätkä eri kuntien valtuustoryhmät, esimerkiksi Espoon ja Helsingin kokoomuslaiset, ole löytäneet yhteistä säveltä monessakaan asiassa mikä liittyy kuntien yhdistämiseen.

- Tämä valtuustokausi loppuu 2013, ja pitäisin hyvin epätodennäköisenä, että suuria päätöksiä kuntien yhdistämisistä tai hallintouudistuksista saataisiin siihen mennessä aikaan.

Elinkeinoelämän tuki tarvitaan

Kyselyn perusteella siis yli puolet kannattaisi asumisen, maankäytön ja liikennehallintojen yhdistämistä Helsingin seudulla.

Uudenmaan liiton toimitusjohtajan Savolaisen mielestä uudistus vaatisi ennen kaikkea elinkeinoelämän tuen.

- En kannattaisi liikenteen, maankäytön ja asumishallintojen yhdistämistä tällaisenaan. Metropolialueen neljän kunnan tekemät päätökset jäisivät isossa kuvassa aika suppeiksi. Tarvitaan laajempaa kokonaisuutta, jossa elinkeinoelämän tarpeet tulevat huomioiduksi.

Kyselytutkimuksen tiedot perustuvat Taloustutkimuksen tekemään kyselyyn.

Sen teettäjinä olivat MetropoliAreenan perustajatahot: MTV3, Lehtiyhtymän pääkaupunkiseudun lehdet - Helsingin Uutiset, Länsiväylä, Vantaan Sanomat - sekä pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan yrittäjäjärjestöt

Katso Pauli Poutasen juttu

(MTV3)

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot