Mainos
Mainos

Kysely: Hoitajien sijaispula on vaikeutunut

Lähi- ja perushoitajien sijaispula on vaikeutunut. Sijaisia ei ole kesäksi riittävästi saatavilla eikä kaikilla työpaikoilla palkata tuuraajia tarpeeksi.

Asia selviää Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Superin tekemästä sähköpostikyselystä, johon vastasi yli 200 luottamusmiestä kunta- ja yksityiseltä puolelta. Kysely tehtiin toukokuussa, ja vastausprosentti oli 60.

Kyselyn perusteella vain joka toisessa työpaikassa on palkattu riittävästi sijaisia. Yhtä useassa työpaikassa sijaisina käytetään kouluttamattomia. Joka neljäs työpaikka on joutunut kokoamaan suurimman osan lähi- ja perushoitajien sijaisista alan opiskelijoista.

Sijaistilanne on pahin vanhustenhuollossa.

Lääkäripuolella sijaisten palkkaamiseen on vaikuttanut asetuksen muutos, jolla opiskelijoiden sijaisuusehtoja tiukennettiin. Monen työpaikan ja opiskelijan suunnitelmat menivät uusiksi, Lääkäriliitosta kerrotaan.

Kun osa lääkäreistä on lomilla, esimerkiksi päivystysvuoroja saattaa tulla töissä oleville tiuhaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme