Mainos
Mainos

Kysely: Homosuhteiden virallistamismahdollisuus saa tukea

Tuoreen kyselyn mukaan kaksi kolmesta suomalaisesta kannattaa homo- ja lesboparien mahdollisuutta parisuhteensa virallistamiseen. Kolmasosa vastustaa parisuhteen virallistamista tai ei ole muodostanut asiasta mielipidettä.

Myönteisimmin asiaan suhtautuvat nuoret naiset ja voimakkaimmin sitä vastustavat yli 50-vuotiaat ja keskustapuolueen kannattajat. Homo- ja lesboperheiden sisäistä adoptio-oikeutta kannattaa runsas puolet kansalaisista.

Taloustutkimus haastatteli Z-aikakauslehden tilaamaan tutkimukseen noin tuhatta 15-74 vuotiasta suomalaista loka-marraskuun aikana.

Oikeusministeriö on ilmoittanut tuovansa samaa sukupuolta olevien parisuhteiden virallistamista koskevan lakiesityksen hallituksen käsittelyyn joulukuussa. Suomi on ainoa Pohjoismaa, jossa parisuhteiden virallistaminen ei ole vielä mahdollista. Perheiden sisäinen adoptio on mahdollista tällä hetkellä Tanskassa ja Islannissa.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme