Mainos
Mainos

Kysely: Hyvätuloisten verokiristys saa kannatusta

Vasemmiston ja perussuomalaisten verolinja näyttää saavan laajaa tukea kansalaisilta.

Lisäverotulojen kerääminen maksukyvyn mukaan eli käytännössä hyvätuloisilta saa vahvaa kannatusta, kertoo palkansaajakeskusjärjestö SAK:n teettämä kysely.

Kyselyyn vastanneista 86 prosenttia oli ainakin jossain määrin sitä mieltä, että verotuksen pitää määräytyä nykyistä selvemmin veronmaksukyvyn mukaan. Tällä kannalla ovat etenkin eläkeläiset ja ikääntyneet työntekijät sekä vähän koulutetut. SAK:n kyselyyn vastasi tuhat henkilöä viime kuussa.

Puolueittain katsottuna verotuksen progressiivisuutta haluavat lisätä etenkin SDP:n, vasemmistoliiton ja perussuomalaisten kannattajat. Juuri nämä puolueet ovat tiukimmin vastustaneet tasaverokehitystä eli sitä, että yhä isompi osa veroista kerätään kaikille samansuuruisilla kulutusveroilla, kuten energia- ja arvonlisäveroilla.

Myös kyselyn teettäjän SAK:n linja on, että verotuloja on kerättävä enemmän juuri maksukyvyn mukaan eli käytännössä isotuloisemmilta.

— Välillisen verotuksen kiristämiseen perustuva linja kasvattaa tuloeroja ja uhkaa etenkin pienipalkkaisten työntekijöiden ostovoimaa, SAK:n pääekonomisti Olli Koski summaa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme