Mainos
Mainos

Kysely: Ilmaston suojelu kiinnostaa

Keinot, joilla tavallinen ihminen voi vaikuttaa ilmastonmuutokseen, ovat kuitenkin monille vielä epäselviä.

Suurin osa suomalaisista on kauppa- ja teollisuusministeriön teettämän kyselyn mukaan huolissaan ilmastonmuutoksesta. Valtaosa suomalaisista on valmiita muuttamaan etenkin kodin talouteen ja energiaan liittyviä kulutustottumuksia ja toimintatapoja. Keinot, joilla tavallinen ihminen voi vaikuttaa ilmastonmuutokseen, ovat kuitenkin monille vielä epäselviä.

Taloustutkimuksen tekemä tutkimus perustuu noin tuhannen 15-79 -vuotiaan suomalaisen haastatteluun. Kysely tehtiin viime vuoden lopulla.

Yksittäisistä keinoista etenkin jätteiden lajittelu ja kierrätys, energian säästäminen, biojätteiden kompostointi ja kulutuksen ja jätteiden vähentäminen kiinnostavat suomalaisia. Sen sijaan uusiutuvilla energialähteillä tuotetun sähkön ostaminen ja autoilun vähentäminen ovat vähiten kiinnostavia vaihtoehtoja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot