Mainos
Mainos

Kysely: Joka kolmas karsastaa venäläisten mökkikauppoja

Kolmannes suomalaisista pitää venäläisten tonttikauppoja huonona asiana. Enemmistön mielestä kaupat ovat kuitenkin samantekevä tai myönteinen asia, kertoo tuore kysely.

Selvityksen mukaan ikäryhmistä kielteisimmin tonttikauppoihin suhtautuvat yli 65-vuotiaat, myönteisimmin nuoret. Poliittisella kartalla kriittinen suhtautuminen on yleisintä keskustan ja kokoomuksen kannattajissa.

Venäläiset ovat viime vuosina tehneet runsaasti kiinteistökauppoja varsinkin Itä- ja Kaakkois-Suomessa. Ostobuumin on pelätty nostavan kiinteistöjen hintaa. Oikeusministeri Tuula Braxin (vihr.) mukaan ostamiseen ei voida juuri puuttua.

- EU-maiden kansalaisten ja unionin alueelle rekisteröityneiden yhtiöiden maanostoa ei voida rajoittaa. Mahdollista rajoitusta olisi helppo kiertää.

Kalevan, Etelä-Suomen Sanomien ja Turun Sanomien Taloustutkimuksella teettämään kyselyyn vastasi hieman yli tuhat suomalaista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme